Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Νέος χρόνος 2014 ...με υγεία, χαμόγελα και γνώση!

08/01/2014 Τετάρτη
Παρουσιολόγιο - Πρωινή προσευχή και ημερολόγιο: 
Δίνουμε βάση στις προτάσεις για το ημερολόγιο: Σήμερα είναι, εχθές ήταν, αύριο θα είναι... Έχουμε εποχή Χειμώνα ...  Ο Χειμώνας έχει 3 μήνες.... Τώρα έχουμε... Είναι 08 Ιανουαρίου και ο καιρός μας είναι....(ο αρχηγός της τάξης λέει το ημερολόγιο). Αλλαγή υπευθύνων τάξης.
- Ανακοινώσεις - τα νέα μας: Τα νήπια παρουσιάζουν στην παρεούλα και συζητούν για τις διακοπές των γιορτών, στιγμές πλημμυρισμένες συναισθήματα χαράς και οικογενειακής θαλπωρής, επισκέψεις τους, ίσως και ταξίδια.
-Φύλλο εργασίας: "Συναισθήματα γιορτών-οικογενειακές στιγμές" όπου τα νήπια εκφράζουν με τη ζωγραφιά τους τις όμορφες στιγμές των Χριστουγεννιάτικων διακοπών.
-Το θέμα μας: "Ο μήνας Ιανουάριος" γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά του πρώτου μήνα του νέου χρόνου 2014. Λαϊκές ονομασίες του μήνα αυτού ( Πρωτάρης, Καλαντάρης, Μεσοχειμώνας, Κλαδευτής, κ.ά.).
 -Τραγούδια: "Στο φεγγάρι του Γενάρη" και "12 μήνες αθλητές" όπου τα νήπια αφού ακούσουν τη μουσική μελωδία, μαθαίνουν τους στίχους και χαίρονται  με τη μουσική των τραγουδιών.
09/01/2014 Πέμπτη
Παρουσιολόγιο - Πρωινή προσευχή και ημερολόγιο.
Παιχνίδι γνωριμίας: - Παίζω με τη μπάλα και γνωρίζω τον κ. Παναγιώτη-Τραπεζοκόμο της τάξης μας. Γνωρίζω τη βοήθεια που θα μας παρέχει στο σερβίρισμα του πρωινού και μεσημεριανού γεύματος.
-Το θέμα μας: "Ο χρόνος" γνωρίζουμε το νέο χρόνο αριθμητικά (2014) και ακούμε την ιστορία "η κυρά καλή και οι  μήνες".
-Μπλοκ ζωγραφικής "εικόνα από το παραμύθι" με αφορμή το λαϊκό μύθο τα νήπια ζωγραφίζουν εικόνα σχετική και εκφράζονται με μικρή πρόταση σχετική με την εικόνα.
10/01/2014 Παρασκευή
Παρουσιολόγιο - Πρωινή προσευχή και ημερολόγιο.

-Το θέμα μας: "Ο μύθος της Αλκυόνας και οι Αλκυονίδες μέρες. Σύμφωνα με το μύθο, η Αλκυόνη πριν γίνει πουλί, ήταν μια πεντάμορφη κοπέλα, κόρη του Αιόλου, του θεού του ανέμου και της Ενάρετης.
Η αλκυόνα ζει και αναπαράγεται κοντά στις ακτές, ποτάμια, λίμνες, υγροβιότοπους και σε παράκτιες λιμνοθάλασσες της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ευρώπης γενικότερα. Σύμφωνα με το μύθο, ο Δίας έδειξε συμπόνοια στην αλκυόνα και έτσι μέσα στην καρδιά του Χειμώνα, οι άνεμοι κοπάζουν κι ο ήλιος λάμπει, βοηθώντας την αλκυόνα να κλωσήσει τα αυγά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου