Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Ήρθε το Καλοκαίρι το χρυσό! Καλό μήνα!

03/06/2013 Δευτέρα
- Καλοκαιράκι το χρυσό: Ιούνιος ο Θεριστής, Ιούλιος ο Αλωνάρης και Αύγουστος ο Καλομήνας.

- Φύλλο εργασίας: Το Καλοκαίρι και οι μήνες του. Αφού έχει προηγηθεί παιχνίδι με καρτέλες για την εποχή και τους μήνες του, τα νήπια ζωγραφίζουν εικόνα σχετική για κάθε μήνα και μαθαίνουν το
 ποίημα για το Καλοκαίρι.

-Mαθηματικά-Πολλαπλασιασμός: (Η έννοια της φοράς).  Είναι δύσκολο για τα νήπια να προσεγγίσουν τον πολλαπλασιασμό. Στόχος μας είναι μέσα από ανάλογες καταστάσεις προβληματισμού-παιχνιδιού να βοηθήσουμε τα νήπια να καταλάβουν την έννοια της φοράς, δηλαδή την επανάληψη μιας ποσότητας. Βέβαια η ποσότητα αυτή μας δίνει το ίδιο αποτέλεσμα με την πρόσθεση. Π.χ. Μια κότα έχει 2 πόδια. Οι τρεις κότες πόσα πόδια έχουν;


- Οι δραστηριότητες αλλά και απλά προβλήματα δίνονται στα παιδιά με τρόπο βιωματικό, μέσα από συγκεκριμένα αντικείμενα (μανταλάκια στο σχοινί), ή μέσα από τη διατύπωσή τους στο χαρτί.
- Φύλλο εργασίας:  Για τον πολλαπλασιασμό μπορεί να δημιουργηθούν από τα ίδια τα παιδιά με τη ζωγραφική. Αναπαριστούμε γραφικά το πρόβλημα ή μια αφήγηση ή μια πραγματική κατάσταση. 
Επίσης προσεγγίζουμε τον πολλαπλασιασμό μέσα από την έννοια του ζευγαριού, όπως εκφράζεται στο ανθρώπινο σώμα. Πόσα ζευγάρια πόδια; Πόσα ζευγάρια χέρια; Πόσα ζευγάρια αυτιά; κ.ο.κ.
Με αυτόν τον τρόπο γνωρίζουν τον πολλαπλασιασμό μέσα από αναλογίες, όπως π.χ. ένα τραπέζι έχει 4 πόδια. Πόσα πόδια έχουν 2 τραπέζια;
- Το μικρό μας πάρτυ:  Για το καλοκαίρι αξίζει χορός. Κι όταν τα νήπια συνεργάζονται αρμονικά τους αξίζει η επιβράβευση με ένα ξεφάντωμα χορού και διασκέδασης.
 04/06/2013 Τρίτη (εκλογές αιρετών των εκπαιδευτικών).
 Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό.
 05/06/2013 Τετάρτη:
(Εκδρομή στην Παραμυθιά και Γλυκή Θεσπρωτίας). Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό. Έφτασε η πολυπόθητη για τα νήπια μέρα! Μαζί με τους γονείς θα πάμε ως ομάδα μια ωραία εκδρομή στον τόπο μας και συγκεκριμένα στον ποταμό Αχέροντα. Μετά τη χθεσινή νεροποντή πετύχαμε θαυμάσια μέρα, καλή μας εκδρομή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου