Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!

14-11-2011- Δευτέρα- Εδώ Πολυτεχνείο!


Α) Σχολείο- Εκλογές  (Ελευθερία - Δημοκρατία): Τη λέξη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ την αντικαθιστούμε με (φωνήματα -γράμματα)     Ε-Λ-Ε-Υ-Θ-Ε-Ρ-Ι-Α που κρατούν τα παιδιά από ένα και σχηματίζουν τη λέξη όπως και στην εικόνα.


Ετοιμάζουμε φωτογραφικό υλικό με τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ώστε τα νήπια να γνωρίσουν το Πολυτεχνείο. Παράλληλα με "την ιστορία της κυρά Δημοκρατίας", εκδ. Κέδρος, τα νήπια αντιλαμβάνονται την έννοια της Δημοκρατίας και ετοιμάζουμε εκλογές στην τάξη με τα ονόματά μας( από το παρουσιολόγιο) και την καταμέτρηση ψήφων.
Στόχος: Να αναγνωρίσουν οικείες λέξεις. (Ανάγνωση).

Β) "Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο", οι στίχοι του τραγουδιού γράφονται σε ένα μεγάλο χαρτί και αντικαθιστούμε κάποιες λέξεις με εικόνες. Εμείς διαβάζουμε τις λέξεις και  τα νήπια μαντεύουν τη λέξη που αντικαθιστά η εικόνα. Ψάχνουμε τα φωνήματα-γράμματα που έχει η λέξη που βρήκαμε στα ονόματά μας, που γνωρίζουμε καλά ή από οικείες λέξεις της παρεούλας - (Πίνακας παρατήρησης εποχής, με ημέρες, μήνες κ.ά.) -ΣτόχοςΔιαδικασία ανάγνωσης.
Τα παιδιά τραγουδούν το τραγούδι αυτό με τη βοήθεια cd. (Μουσικό υλικό).
Γ) ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ: Η ιστορία με τις μαύρες καμινάδες που θέλουν να γκρεμίσουν το σχολείο είναι η πιο επίκαιρη για το Πολυτεχνείο.
ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ:


Μπορείτε να κατεβάσετε το μουσικό υλικό της Ντενεκεδούπολης στον υπολογιστή σας, πατώντας save file to your computer   και μετά download  στο RAPIDSHARE που θα ανοίξει. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ανοίξετε (αποσυμπιέσετε) το αρχείο είναι το πρόγραμμα winrar.
Μια διαφορετική άποψη των νηπίων:
Τα παιδιά ζωγραφίζουν τους αγαπημένους ήρωες της Ντενεκεδούπολης.
Εκφράζουν την άποψή τους γιατί τους αγαπούν.


α) "Μηλίτσα: γιατί μου αρέσουν τα μήλα,
Σαρδέλας: γιατί είναι ψάρι,
Οκέι -μπαμ-μπαμ: γιατί αρέσει η κόκα κόλα στο μπαμπά μου".


β) "Ο Λαδένιος έτρωγε όλο το φαγητό του και ο Οκέι -μπαμ-μπαμ γιατί έκανε πολλά αστεία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου