Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Εγώ κι οι φίλοι μου στο Νηπιαγωγείο...


26/09/2012 Τετάρτη
Οι φίλοι μου - η ομάδα μας: Τα νήπια μιλούν για τους φίλους τους στο Νηπιαγωγείο και πως νιώθουν μαζί τους.  Ποια παιχνίδια και σε ποιες γωνιές παίζουν μαζί; 
Τα νήπια παρακολουθούν εικόνες με παιχνίδια σε γωνιές του Νηπιαγωγείου και συζητάμε για την παρέα, τη φιλία: Εικόνες:


- Τα νήπια με το κουνελάκι του κύκλου ( Billy)  μιλούν ένα-ένα με τη σειρά.
-  Παρακολουθώ το παιχνίδι τους... με τα τουβλάκια
-  Παίζω δίπλα τους παρόμοιο παιχνίδι...
- Μιλώ μαζί τους  για το πόσο μ' αρέσει το παιχνίδι τους (με χαμόγελο)...
- Ρωτώ αν μπορώ να παίξω μαζί τους... με υπομονή περιμένω.

Διαβάζουμε το παραμύθι "Η συναυλία των ζώων" και τα νήπια απαντούν σε ερωτήσεις:  Ποιοι ήταν οι 4 ήρωες-φίλοι  του παραμυθιού; ... ποιούς συνάντησαν και σε ποιό μέρος; Με ποιο τρόπο έδιωξαν τους ληστές από το σπίτι;                      27/09/2012 Πέμπτη
-Τα χέρια της φιλίας: Τα νήπια σχεδιάζουν την παλάμη τους με το μολύβι, μετά με λεπτό μαρκαδόρο σχεδιάζουν το περίγραμμα, γράφουν το όνομά τους και κόβουν με το ψαλίδι το χέρι στο αγαπημένο τους χρώμα- κάνσον χαρτόνι.
-  Όλοι μαζί μια ομάδα σχηματίζουμε τον κύκλο της φιλίας.

                 28/09/2012 Παρασκευή
-  " Πάτησα πάνω στα βήματά σου, ήρθα στον κύκλο είμαι κοντά σου, φίλοι θα γίνουμε θα τραγουδάμε κι έτσι παρέα καλά θα περνάμε". Μ' αυτό το τραγουδάκι μαζευτήκαμε σήμερα στην παρεούλα.


- Συζητάμε στον κύκλο για τη λέξη φιλία: ποιες άλλες λέξεις μπορούν να κάνουν παρέα στη φιλία...τα νήπια απαντούν: φιλί, χαμόγελο, αγκαλιά, κ.ά.-   Ποιες λέξεις αρχίζουν από Φ,φ τα νήπια απαντούν: φαντάζομαι, φουγάρο, φίδι, φυλακή, κ.ά.
-   Συνθέτουν τη λέξη ΦΙΛΙΑ: μετρούν τα γράμματα-φωνήματα και ταυτίζουν-συνθέτουν τη λέξη ΦΙΛΙΑ- Φιλία- Συνθέτουν τη λέξη Φιλία: Γνωρίζουν κεφαλαία και πεζά γράμματα και τα διαχωρίζουν από τους αριθμούς. Ταυτίζουν και συνθέτουν τη λέξη κοιτώντας τις λέξεις που είναι γραμμένες στον  πίνακα. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου