Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Οικογενειακές Φωτογραφίες...

01/10/2012 Δευτέρα
- Η οικογένειά μου: Τα νήπια έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να μιλήσουν για την οικογένειά τους,  για τους γονείς τους, τ' αδέρφια τους... Ζητάμε λοιπόν να φέρουν οικογενειακή τους φωτογραφία και να παρουσιάσουν μέσα από αυτές τα μέλη της οικογένειάς τους. 
Οικογενειακές στιγμές: Τα νήπια μας αναφέρουν χαρούμενες στιγμές που ζουν με τη δική τους οικογένεια.


-Φύλλο εργασίας: Τα νήπια ζωγραφίζουν τη δική τους οικογένεια και μιλούν για τα μέλη της.
02/10/2012 Tρίτη
Η οικογένειά μου: - Φωτογραφίες: Τα νήπια παρουσιάζουν τη δική τους οικογένεια και μιλούν για τη στιγμή της οικογενειακής φωτογραφίας. Παρουσιάζουν στην παρεούλα τη φωτογραφία.(καλλιέργεια προφορικού λόγου-μνήμης). Συνθέτουμε έναν πίνακα με τις οικογένειές μας.
Χωρικές έννοιες: 
Πάνω-Κάτω: Το νήπιο οργανώνει και οικοδομεί την έννοια του χώρου σταδιακά μέσα από τις χωρικές σχέσεις που αναπτύσσει ανάμεσα στον εαυτό του και στο περιβάλλον του έμψυχο και άψυχο. Ως αφετηρία στις δραστηριότητες παίρνουμε το σώμα του παιδιού, στη συνέχεια περνούν στις σχέσεις αντικειμένων μεταξύ τους και στο τέλος αφορούν στις σχέσεις του παιδιού με τα αντικείμενα.


Δραστηριότητες: 1η Φάση:Το μαγικό χαρτί-να αντιληφθεί το νήπιο το πάνω-κάτω σε σχέση με το σώμα του. Το χαρτί γίνεται καπέλο, χαλάκι, ομπρέλα, φύλλο κ.ά. 2η Φάση:ρωτάμε που είναι το χαρτί; και τι θα μπορούσε να είναι;



Ήρθαν τα πάνω-κάτω: 1η Φάση:Τοποθετούμε μερικά αντικείμενα πάνω και κάτω από το τραπέζι. Τα παιδιά παρατηρούν και απαντούν σε ερωτήσεις: - Τι είναι πάνω από το τραπέζι; Τι είναι κάτω από το τραπέζι; Που είναι το μολύβι; κ.ο.κ. 2η Φάση: Ένα παιδί κλείνει τα μάτια και αλλάζουμε τη θέση των αντικειμένων, πρέπει να βρει τη σωστή θέση.

Τι σημαίνουν οι εκφράσεις; "Ήρθαν τα πάνω κάτω" - "Μπρος βαθύ και πίσω ρέμα" - "Απο πάνω σαν τηγάνι, από κάτω σαν βαμβάκι κι από πίσω σαν ψαλίδι" Τι είναι;
Φύλλο εργασίας: Τα νήπια με οδηγίες ζωγραφίζουν μια μηλιά και πάνω σ΄αυτή 4 μήλα, κάτω στο χώμα  χορτάρι και 1 μήλο κ.ο.κ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου