Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

"Το ουράνιο τόξο του εαυτού μου"

Όλα όσα θέλετε να γνωρίσετε για εμένα! 
       
Τα χαρακτηριστικά μας, η εικόνα που έχουμε εμείς γαι τον εαυτό μας αλλά και οι άλλοι, τα όνειρά μας, τα αγαπημένα μας πρόσωπα και πράγματα, η ταυτότητά μας. όσα μας αρέσουν ή όχι, όλα είναι εδώ!
19/10/2015 Δευτέρα
Τα νέα μας: Τα νήπια που είναι υπεύθυνοι (η Μαρία και η Αλεξάνδρα) για την εβδομάδα και ο βοηθός (ο Χάρης)  που αλλάζει κάθε μέρα, λένε τα νέα τους-ανακοινώσεις. 
Οι φωνές στην τάξη: Αρκετά προβληματισμένη για τον έλεγχο της φωνής (των 30 νηπίων στην τάξη), θα γνωρίσουμε μέσα από φιγούρες ηρωίδας, την κανονική φωνή, την ήσυχη φωνή, τη φωνή της ξεκούρασης και τη φωνή του διαλείμματος. Ας σκεφτόμαστε θετικά για την επιτυχία της εκπαιδευτικής παρέμβασης... Και πράγματι είχε επιτυχία! Τα νήπια δοκίμασαν μαζί με τις κυρίες τις φωνές, που τοποθετήθηκαν σε κατάλληλη θέση στην τάξη και στην αυλή.
Παιχνίδι στις γωνιές: Τα νήπια μετά το παιχνίδι συζητάνε πως παίξανε, αν μοιραστήκανε τα παιχνίδια με φίλους ή αν παίξανε μοναχικά. (Οι γωνιές μας: Βιβλιοθήκης, ζωγραφικής, παρεούλας, οικοδομικού υλικού, κουζίνας, παιδαγωγικού υλικού, παζλ).
Τραγούδια: "Καλημέρα" , "Το τραγούδι της παρεούλας", " Είμαστε πουλιά",  "Η Ελληνική σημαία",  "Η εβδομάδα με τα χρώματα", σχεδόν τα νήπια τα έχουν μάθει και χαίρονται τη μελωδία της ομάδας.
Τι θα συμβεί όταν ανοίξει το μαγικό κουτί; Ποιο ανθρωπάκι θα συναντήσουμε; Είναι μοναδικό και σε ποιον μοιάζει; Είναι ο μοναδικός... εαυτός μας! Το ανακάλυψε ο Νότης. 
Μια δραστηριότητα που άρεσε στα παιδιά και συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον στο απογευματινό ωράριο.
Το θέμα μας: "Ο πολύχρωμος εαυτός μου" ΄Ωρα να γνωρίσουμε μέσα από ένα παραμύθι "Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να αλλάξει χρώμα", τη μοναδικότητα του εαυτού μας και την πολυχρωμία του, ως προς τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα. 
Φύλλο εργασίας: "Ο πολύχρωμος εαυτός μου" ΄Ωρα να ζωγραφίσουμε τα χαρακτηριστικά του σώματός μας και να γράψουμε το όνομά μας (με κεφαλαία γράμματα).


20/10/2015 Τρίτη
Τα νέα μας: Τα νήπια που είναι υπεύθυνοι (η Μαρία και η Αλεξάνδρα) για την εβδομάδα και ο βοηθός (ο Χάρης)  που αλλάζει κάθε μέρα, λένε τα νέα τους-ανακοινώσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου