Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Καλό μήνα! Φορέστε τα μαρτίτσια σας και...

υποδεχθείτε τον πρώτο γιο της άνοιξης!!! 
Μάρτης Μάρτης μίλησε και είπε πως θ΄αργήσει, έχει ακόμα δυο βροχές και μία να χιονίσει ... με αυτό το υπέροχο τραγούδι του Παντελή Θαλασσινού θα ξεκινήσει η μέρα μας σήμερα.
02-03-2015 Δευτέρα
Πρωινές ανακοινώσεις: Ο βοηθός μετά την πρωινή προσευχή και το παιχνίδι στις γωνιές, ανακοινώνει στους φίλους τα νέα του και παρουσιάζει το αγαπημένο του βιβλίο
- Υπεύθυνοι τάξης για την εβδομάδα: είναι η Μυρσίνη και η Μαρίνα Τσέρου.
Τραγούδια: Τα νήπια μαθαίνουν τραγούδια:" Μάρτης, Μάρτης μίλησε...", " Στου καινούριου χρόνου την αυλή..."
- Ο βοηθός: αλλάζει την ημέρα στον πίνακα της εβδομάδας και μαθαίνει τις χρονικές έννοιες: Σήμερα είναι... εχθές ήταν... αύριο θα είναι... Λέει τον πίνακα της εποχής και των μηνών της. Αλλάζει την ημερομηνία, τον καιρό και παρακολουθεί το θερμόμετρο της τάξης. Μιλάει για την αγαπημένη του γωνιά στο σχολείο... έχει προτεραιότητα στο τρενάκι των παιχνιδιών και της αυλής. Σήμερα βοηθός ήταν ο Χαράλαμπος. Μας έφερε και παρουσιάσε στους φίλους του ένα βιβλίο "Γνωρίζω τα οχήματα".Διάλεξε τους φίλους του: Ηλίας, Ιωάννης και ο ίδιος και ζωγράφισαν όλοι μαζί κάποιο όχημα που τους άρεσε περισσότερο. Μας μιλά για το αγαπημένο του βιβλίο, ποιος του το χάρισε, γιατί του αρέσει πολύ, ποιος-α του διαβάζει βιβλία και αν προσπαθεί μόνος του να διαβάζει μέσα από τις εικόνες ένα βιβλίο.
 Το θέμα μας: "Η Άνοιξη και οι μήνες της", ποια εποχή του χρόνου είναι; Ποιοί είναι οι μήνες της και τι γνωρίζουμε για τον καθένα;Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της εποχής(τα νήπια ανακαλύπτουν τι αλλάζει στη φύση με την Άνοιξη).  Γνωρίζουν παροιμίες και ανακαλύπτουν το κρυφό νόημα τους.
- Φύλλο εργασίας: τα νήπια αναγνωρίζουν την Άνοιξη στις εποχές του χρόνου και ζωγραφίζουν εικόνα του Μάρτη.
03-03-2015 Τρίτη
Πρωινές ανακοινώσεις: Ο βοηθός μετά την πρωινή προσευχή και το παιχνίδι στις γωνιές, ανακοινώνει στους φίλους τα νέα του και παρουσιάζει το αγαπημένο του βιβλίο
- Υπεύθυνοι τάξης για την εβδομάδα: είναι η Μυρσίνη και η Μαρίνα Τσέρου.
Τραγούδια: Τα νήπια μαθαίνουν τραγούδια:" Μάρτης, Μάρτης μίλησε...", " Στου καινούριου χρόνου την αυλή...", "Δώδεκα μήνες αθλητές".
- Ο βοηθός: αλλάζει την ημέρα στον πίνακα της εβδομάδας και μαθαίνει τις χρονικές έννοιες: Σήμερα είναι... εχθές ήταν... αύριο θα είναι... Λέει τον πίνακα της εποχής και των μηνών της. Αλλάζει την ημερομηνία, τον καιρό και παρακολουθεί το θερμόμετρο της τάξης. Μιλάει για την αγαπημένη του γωνιά στο σχολείο... έχει προτεραιότητα στο τρενάκι των παιχνιδιών και της αυλής. Σήμερα βοηθός ήταν ο Ιωάννης. Μας έφερε και παρουσιάσε στους φίλους του ένα βιβλίο "Ταξίδι στα 7 θαύματα του κόσμου", ένα βιβλίο γνώσεων.
Διάλεξε τους φίλους του: Ηλίας, Ιωάννης και  Αλέξανδροςς και ζωγράφισαν όλοι μαζί το φάρο της Αλεξάνδρειας, που τους άρεσε περισσότερο. 
 Μας μιλά για το αγαπημένο του βιβλίο, ποιος του το χάρισε, γιατί του αρέσει πολύ, ποιος-α του διαβάζει βιβλία και αν προσπαθεί μόνος του να διαβάζει μέσα από τις εικόνες ένα βιβλίο.
- Το παραμύθι: "Τα παιδιά της άνοιξης", όπου τα νήπια γνωρίζουν τις σκανταλιές του Μάρτη και τις παροιμίες του.
Περιγράφουν εικόνες από το παραμύθι και στη συνέχεια λένε λέξεις που συγκράτησαν από το παραραμύθι και παίζουν με αυτές το χαλασμένο τηλέφωνο.
- Ανοιξιάτικος περίπατος: τα νήπια ανακαλύπτουν τι άλλαξε γύρω μας και φωτογραφίζουμε εικόνες από τη γειτονιά μας. Στο φιλανθρωπικό μας έργο πηγαίνουμε τα πλαστικά καπάκια στην εκκλησία του Άγιου Σπυρίδωνα και ανάβουμε και ένα κεράκι. Στη συνέχεια επισκεφτόμαστε το 4ο  Νηπιαγωγείο
και με χαρά τραγουδάμε όλοι μαζί "ΧΑΜΟΓΕΛΑ".
- Παιχνίδι με μπαλόνια: τα νήπια ανακαλύπτουν μέσα από το παιχνίδι τις μαθηματικές έννοιες: περισσότερα-λιγότερα, τόσα-όσα και αντιστοιχίζουν ένα προς ένα τα μπαλόνια καρδιάς με το μαρτάκι. Τα μπαλόνια τα παίρνουν στο σπίτι τους φεύγοντας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου